Ik heb veel informatie gekregen op de open dag, maar twijfel nog steeds tussen twee opleidingen.

Werkwijze van Wikwijs

Bij het studiekeuzeproces van Wikwijs ga jij onder begeleiding van een studiekeuzecoach op zoek naar de studie die bij jou past. Hierbij kijken we naar jouw persoonlijkheid, capaciteiten en wat jou motiveert. Ook brengen we de persoonlijke leerstijl en interesses in kaart. Dit is de start van jouw traject voor het zoeken naar een passende studiekeuze.

Wikwijs verdeelt het studiekeuzeproces in vier fases.

In het studiekeuzeproces zijn vier fases te onderscheiden die je moet doorlopen voor het vinden van een passende studiekeuze.

Fase 1:
Oriëntatiefase

Zelfkennis is de basis van een passende studiekeuze.
In deze fase oriënteren we ons op de vragen:
Wie ben ik?
Wat wil ik?
Wat kan ik?
Om antwoord te krijgen op deze vragen, gebruiken we een aantal gevalideerde testen die hun waarde inmiddels bewezen hebben. Deze fase wordt afgesloten met een coachingsgesprek. Zodra je inzicht hebt in wie je bent, wat je kunt én wat je wilt, gaan we over naar de
volgende fase.

Fase 2:
Verkenningsfase

De resultaten van de oriëntatiefase worden vertaald naar de verschillende (interesse)sectoren. Vervolgens kijken we in deze fase naar de verschillende opleidingen die passend zijn bij deze sectoren. De opleidingen worden in eerste instantie globaal onderzocht. De opleidingen worden met elkaar vergeleken en gerangschikt naar interesse.

Fase 3:
Verdiepingsfase

Tijdens de verdiepingsfase wordt een planning gemaakt voor het bezoeken van open dagen en meeloopdagen. Er wordt hiervoor een persoonlijke kijkwijzer opgesteld, zodat je gerichte vragen kunt stellen. Na afloop van de bezoeken plannen we een gesprek om de bevindingen en ervaringen te bespreken. Afhankelijk van dit resultaat gaan we nog verder onderzoek doen of kunnen we overgaan naar de laatste fase.

Fase 4: Beslissingsfase

In deze fase wordt de knoop doorgehakt. Er is voldoende zelfkennis opgedaan en voldoende kennis van de verschillende opleidingen om te beslissen wat voor jou de best passende studiekeuze is. We blikken nog eens terug op het afgelegde studiekeuzeproces en er wordt bekeken welke acties nog nodig zijn voor het aanmelden.

Een afspraak maken of meer weten?

Voel je vrij om een afspraak te maken of meer informatie op te vragen. Wikwijs is te bereiken via e-mail, telefoon en Whatsapp.

© 2017 Wikwijs

designed by Made in Uden | Uw adres voor grafisch ontwerp en webdesign