Ik wil mijn dochter wel helpen
bij haar studiekeuze,
maar ik weet niet hoe.

Wat kan Wikwijs doen voor u als ouder?

Voor uw zoon of dochter is de tijd aangebroken om (opnieuw) een studiekeuze te maken. Een bewuste keuze, misschien wel de eerste grote keuze die uw kind voor zichzelf maakt. Deze keuze geeft een belangrijke richting aan de studieloopbaan van uw kind. Wanneer uw zoon of dochter worstelt met het maken van de juiste studiekeuze, is dit ook voor u als ouder een spannend proces.

Hoe helpen wij onze zoon of dochter het beste hierbij? Welke rol hebben wij in dit proces van het zoeken naar een passende studie? 

Naast de vragen die bij u als ouder kunnen opkomen, bent u ook op zoek naar informatie over het keuzeproces en de mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

Het is van belang dat jongeren een vervolgopleiding kiezen die aansluit bij hun persoonlijke interesses, motivatie en capaciteiten. Scholen stimuleren de jongeren om zelf de regie in handen te nemen als het gaat om een studiekeuze. Decanen en mentoren spelen hierin een grote rol. Daarnaast is de rol van ouders bij het studiekeuzeproces van groot belang. U kent uw zoon of dochter namelijk het beste.

Hoe u uw zoon of dochter hierin het beste kunt begeleiden of ondersteunen is niet altijd gemakkelijk. Met de beste bedoelingen geeft u als ouder, vaak onbewust, (of bekeken vanuit uw kind) teveel sturing of beïnvloeding aan dit proces. 

Wikwijs stelt uw zoon of dochter centraal, maar vindt het belangrijk dat u als ouder bij dit studiekeuzeproces nauw betrokken bent en uw kind op de juiste manier bij kunt staan in het maken van deze keuze. Uw inbreng wordt gevraagd in de verschillende fases van het studiekeuzeproces. Tenslotte maakt uw zoon of dochter zelf de studiekeuze die het best passend bij hem of haar is.

Naast de gevraagde inbreng is Wikwijs er ook voor u. Wij organiseren regelmatig algemene informatieavonden in de regio. Daarnaast heeft u de unieke mogelijkheid om een huiskamer-info-avond te organiseren. Tijdens deze interactieve avond komt de studiekeuzecoach bij u thuis. Hij geeft een presentatie over het studiekeuzeproces in het algemeen, over de werkwijze van Wikwijs en uw rol hierin als ouder. Er worden diverse situaties besproken en er is ruimte voor persoonlijke vragen op het gebied van studiekeuze.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek.

shutterstock_450663556

Een afspraak maken of meer weten?

Voel je vrij om een afspraak te maken of meer informatie op te vragen. Wikwijs is te bereiken via e-mail, telefoon en Whatsapp.

© 2017 Wikwijs

designed by Made in Uden | Uw adres voor grafisch ontwerp en webdesign