Ik wil graag een sportopleiding volgen, maar kan ik na deze opleiding ook een baan vinden?

Onze trajecten

Wikwijs biedt individuele studiekeuzetrajecten en trajecten in groepsverband aan.

Daarnaast maakt Wikwijs ook trajecten op maat, worden er informatieavonden gegeven in de regio en verzorgt Wikwijs workshops. Naast deze informatieavonden is er de mogelijkheid om een unieke “Infoavond-bij-u-thuis” te organiseren.

Wikwijs biedt jou een individueel, compact en versneld studiekeuzetraject van één dag aan. Voorafgaand aan deze dag ontvang je per e-mail een korte opdracht voor jou en jouw ouders.      

Aan het einde van deze dag heb je inzicht in drie studies die bij jou het best passend zijn. Tijdens deze dag doorloop je de oriëntatie- en verkenningsfase van het studiekeuzeproces. Je ontvangt een stappenplan met concrete opdrachten voor de verdiepings- en beslissingsfase.

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Je gaat in de ochtendsessie aan de slag met een capaciteitentest, persoonlijkheidstest gericht op studie, een leerstijlentest en een interessetest. Nadat je deze testen hebt afgerond, worden de resultaten in een coachingsgesprek besproken. Zodra je inzicht hebt in wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, ga je naar de volgende fase in het studiekeuzeproces. Maar eerst is er tijd voor een lunch.        

In de middagsessie ga je op zoek naar opleidingen (en mogelijke beroepen) die passend zijn bij jouw interesses, capaciteiten, talenten en persoonlijke voorkeuren. Na een verkenning gaan we dieper in op de gekozen studies en gaan we over tot het rangschikken van de persoonlijke voorkeursopleidingen, zodat jij een top 3 kunt samenstellen. Dit alles onder een 1-op-1 begeleiding van een studiekeuzecoach.  Voordat jij de deur uitgaat, krijg je nog uitleg over de te nemen stappen, zodat jij uiteindelijk een keuze kunt maken voor de best passende studiekeuze.

Samengevat

 • Een (telefonisch) intakegesprek.
 • Een intensieve cursusdag bestaande uit een ochtend- en middagsessie.
 • In totaal 8 uur 1-op-1 begeleiding van een studiekeuzecoach.
 • Antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
 • Inzicht in jouw top 3 best passende studies.
 • Inclusief lunch en gratis koffie/thee gedurende de gehele dag.
 • Een uitgebreide rapportage van de testen en verslaglegging van de gevolgde stappen.
 • Een stappenplan om te komen tot de best passende  studiekeuze.

Kosten

 €335,00 

 

Wikwijs biedt in groepsverband een studiekeuzetraject van 4 bijeenkomsten aan. Deze cursus wordt gegeven in de late middag- of avonduren voor maximaal 6 personen onder begeleiding van een studiekeuzecoach. In de 2e week staat een individueel coachingsgesprek van één uur gepland.

1e Bijeenkomst

Tijdens de eerste bijeenkomst maak je een aantal testen om een beter inzicht te krijgen in jezelf. Je begint met een test om je capaciteiten in kaart te brengen en je persoonlijke leerstijl. Via e-mail krijg je voor de volgende dag ook een huiswerkopdracht. Deze opdracht kost je ongeveer een uur. Van ouders wordt verwacht dat ze de rapportage lezen en feedback geven. 

2e Bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst maak je een interesse- en persoonlijkheidstest. Via e-mail ontvang je de testresultaten en tevens een huiswerkopdracht voor jou en jouw ouders. We plannen een individueel coachingsgesprek, waarin de testresultaten en jullie bevindingen vanuit de huiswerkopdracht worden meegenomen.   

3e Bijeenkomst

Tijdens de derde bijeenkomst komen we vanuit de oriëntatiefase in de verkenningsfase en ga jij op zoek naar opleidingen (en mogelijke beroepen) die passend zijn bij jouw interesses, motivatoren en capaciteiten. Aan het einde van deze bijeenkomst krijg je een individuele huiswerkopdracht. 

4e Bijeenkomst

Tijdens deze laatste middag/avond reduceren we het aantal voorkeursopleidingen tot een top 3. Hiervoor gebruiken we jouw verkregen inzicht uit voorgaande bijeenkomsten, huiswerkopdrachten en het coachingsgesprek.  Je gaat op zoek naar de data van de  open- en meeloopdagen van jouw gekozen top 3 best passende studies. We maken een checklist voor het bezoek aan deze open- en meeloopdagen. 

Samengevat

 • Een traject in groepsverband, bestaande uit vier middag/avondbijeenkomsten van 1,5 uur.
 • Maximaal aantal deelnemers per cursus is 6.
 • Leren van én met elkaar onder begeleiding van een studiekeuzecoach.
 • Inclusief een individueel coachingsgesprek
 • Antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
 • Inzicht in jouw top 3 best passende opleidingen.
 • Een stappenplan om te komen tot een keuze voor de best passende studie.
 • Een uitgebreide rapportage met daarin het resultaat van de gemaakte testen en verslaglegging van de gevolgde stappen.

Kosten

€315,00

Wikwijs biedt jou een traject aan, waarbij je alle fases van het studiekeuzeproces doorloopt. Dit is een individueel traject onder intensieve 1-op-1 begeleiding van een studiekeuzecoach. Afhankelijk van het verloop van dit proces, vinden er 5 á 6 coachingsgesprekken plaats. Tijdens dit traject start je met een aantal onlinetesten, die jouw capaciteiten, persoonlijkheid (gericht op studie), leerstijl en interesses in beeld brengen. Evenals bij de andere aangeboden trajecten, gebruikt Wikwijs hiervoor gevalideerde testen. Deze zijn niet te vergelijken met de gratis studiekeuzetesten die online worden aangeboden op het internet. De studiekeuzecoach is opgeleid en gekwalificeerd om deze professionele testen in te mogen zetten. Daarna volgt een gesprek over de rapportage, waarin ook de feedback van jouw ouders op de resultaten meegenomen wordt. In de volgende fase verkennen we de verschillende interessegebieden en gaan we op zoek naar opleidingen die hierbij passend zijn. Vervolgens ga jij over tot het rangschikken van deze opleidingen naar persoonlijke voorkeur. Tijdens deze fase verdiep je jezelf inhoudelijk in de studies en bekijk je de mogelijkheden van open- en meeloopdagen. We stellen hiervoor een persoonlijke kijkwijzer op, waarmee je deze dagen gaat bezoeken. Op deze manier ontwikkel je een goed beeld van wat de opleidingen te bieden hebben. Tenslotte maak jij een bewuste keuze voor een passende studie. De duur van dit traject is afhankelijk van de periode waarin je dit traject doorloopt en wanneer de open- en meeloopdagen plaatsvinden. Dit varieert tussen de 1 en 3 maanden.   

Samengevat

 • Een intakegesprek.
 • Individueel traject variërend tussen 1 en 3 maanden.
 • Intensieve 1-op-1 begeleiding van een studiekeuzecoach.
 • 5 á 6 coachingsgesprekken.
 • Een persoonlijke kijkwijzer voor de open- en meeloopdagen.
 • Een uitgebreide rapportage van de testen en verslaglegging van de gevolgde stappen.
 • Een bewuste keuze voor een studie die bij jou past.

Kosten

 €489,00

Inzicht in jezelf is de basis voor het kiezen van een passende studiekeuze. Het traject studiekeuze Testen richt zich met name op de oriëntatiefase waarin je antwoord krijgt op de vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Wie ben ik? Wikwijs maakt hiervoor gebruik van professionele testen, die niet vergelijkbaar zijn met de testen die gratis online worden aangeboden. De studiekeuzecoach van Wikwijs is gecertificeerd om deze kwalitatief hoogwaardige testen in te mogen zetten. De resultaten van de gemaakte testen worden uitvoerig besproken en gerapporteerd. Op deze manier krijg je inzicht in  jouw capaciteiten, talenten en interesses. De aanwezigheid van ouders bij dit gesprek is wenselijk. Tezamen met jouw motivatie en persoonlijke leerstijl heb je de oriëntatiefase van het studiekeuzeproces afgerond. Je hebt nu voldoende zelfkennis, zodat je zelf op zoek kunt gaan naar een opleiding die bij jou past.

Samengevat

 • Een intakegesprek.
 • Antwoord op de vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Wie ben ik? 
 • Inzet van gevalideerde testen.
 • Een uitgebreide rapportage van de testen.
 • Een gesprek met de studiekeuzecoach over het resultaat van de testen.
 • Goed beeld van jezelf als basis voor het kiezen van een passende studiekeuze.

Kosten

€185,00 

Wikwijs verzorgt een informele en unieke informatieavond bij u thuis. Tijdens deze interactieve avond geeft de studiekeuzecoach van Wikwijs een presentatie over het studiekeuzeproces in het algemeen, de rol van ouders hierin en de werkwijze van Wikwijs. Informatie wordt gedeeld, verschillende situaties besproken en er is gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen op het gebied van studiekeuze.

U als gastvrouw of gastheer nodigt minimaal 6 en maximaal 12 ouders voor deze avond uit en voorziet iedereen van een kop koffie/thee. De datum en aanvangstijd van deze avond worden in overleg met u bepaald. Deze avond bieden wij kosteloos voor u aan en zal ongeveer 1,5 uur duren.

Samengevat

 • Kosteloze informatieavond in een informele en unieke setting.
 • Informatie over de verschillende fases van een studiekeuzeproces.
 • De rol van ouders in dit proces en uitwisseling van gedachten hierover.
 • Gelegenheid tot het stellen van vragen.
 • Minimaal 6 en maximaal 12 aanwezige ouders.

Buiten een straal van 10 km vanuit Uden wordt een reiskostenvergoeding van €0,25 p/km gevraagd.  

Een afspraak maken of meer weten?

Voel je vrij om een afspraak te maken of meer informatie op te vragen. Wikwijs is te bereiken via e-mail, telefoon en Whatsapp.

© 2017 Wikwijs

designed by Made in Uden | Uw adres voor grafisch ontwerp en webdesign